Georgialainen viini-illallinen Winest-viinibaarissa

This event is for members only. Please log in to register!
  • Ilmoittaudu
     21.1.2025
     18:00 - 21:00

Georgialainen viini-illallinen Winest-viinibaarissa
Tiistai 21.1.2025 klo 18.00
Unioninkatu 30, Helsinki

 

Vuoden 2025 kannatusjäsentapahtumat käynnistyvät rennolla georgialaisella viini-illallisella  Winest-viinibaarissa.

Georgialainen keittiö on tunnettu rikkaista mauistaan, historiallisen silkkitien aromaattisista mausteista ja monipuolisista ruokalajeistaan. Se yhdistää elementtejä kaukasialaisesta, persialaisesta, turkkilaisesta ja venäläisestä keittiöstä, mutta sillä on selkeä oma identiteetti. 

Georgialaisen keittiön tunnetuimpiin ruokiin kuuluu juustotäytteinen leipä hatšapuri. Joskus siihen viitataan myös georgialaisena pizzana ja se on lähes kansallisruoan asemassa. Myös liha on Georgian keittiössä tärkeässä roolissa. Tyypillisiä liharuokia ovat erilaiset saslikkien tyyppiset hiiligrillissä valmistetut lihavartaat sekä erilaiset lihapadat. 

Georgiassa viljellyiden rypälelajikkeiden määrä on suuri, koostuen suurimmilta osin paikallisista lajikkeista. Tunnistettuja lajikkeita on noin 600. Maan viininvalmistushistoriasta tunnetaan erityisesti saviastiat eli kvevrit, joissa viiniä on valmistettu jo 8 000 vuotta sitten. Kvevrit ovat säilyttäneet paikkansa viinintekijöiden suosiossa tähän päivään asti. Jokaiselta pienimmältäkin viinintekijältä löytyy oma kellari ja vähintään yksi kvevri. 

Georgialaisten viinien kysyntä on kasvanut jatkuvasti ympäri maailmaa. Helsingissä Winest Wine Barin tasaisin väliajoin uudistuvalla viinilistalla on erityisesti pienten perhetilojen laadukkaita viinejä.

 

Illan menu:

  • A selection of cheeses
  • Khachapuri cheese bread
  • A grill of your choice: Grilled Chicken / Mtsvadi Pork neck / Lamb Chops
  • 4 wines from the new 2025 wine list

Tbilisissä syntynyt Lika Mamukashvili esittelee meille illallisruokiin ja viineihin liittyvät taustat ja tarinat.

Tervetuloa nauttimaan illallisesta mukavassa seurassa!

 

Lue myös Georgian Wines’in artikkeli georgialaisesta ruokakulttuurista: https://winesgeorgia.com/foods-feasting 

Paikka: Winest Wine Bar, Unioninkatu 30, Helsinki
Aika: Tiistai 21.1.2025 klo 18.00
Esittelijä: Lika Mamukashvili (Winest Wine Bar) 
Hinta: 39 e / henkilö