Tietoa
Suomen Sommelierit ry on kansallinen, voittoa tavoittelematon ravintola-alan yhdistys, joka järjestää ja tukee suomalaisten sommelierien ja viinialan ammattilaisten koulutusta, edistää vastuullista juoma- ja viinikulttuuria Suomessa, tukee jäsentensä välistä yhteistoimintaa ja pyrkii parantamaan alan yleisiä toimintaedellytyksiä.
Yhdistyksellä on kasvava jäsenmäärä, johon kuuluu
- Ravintola-alan, viinien ja juomien ammattilaisia
- Viini- ja ruokatoimittajia
- Konsultteja ja kouluttajia
- Viineistä kiinnostuneita ja motivoituneita kuluttajia
Tuomme toiminnassamme esiin sommelierin työn eri osa-alueet:
- Viinitarjoilu ja viinin kannattava myyminen ravintolassa.
- Vesi-, kahvi- ja sikaritarjoilu.
- Viinivalikoima ja muu juomavalikoima.
- Viinien ostaminen ravintolaan.
- Ruuan ja viinin yhdistäminen.
- Vahva salipuolen osaamisen kehittäminen.
Yhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita
- ravintola-alan ammattilaiset, joiden työ liittyy sommelierin tehtäviin (tarjoilijat, hovimestarit, vuoropäälliköt, ravintolapäälliköt sekä kokit ja keittiömestarit)
- näiden alojen opiskelijat
- alkoholi- ja ravintolaklusterin yritykset (yritystystukijäsenet) ja niissä toimivat henkilöt (henkilötukijäsenet)
- viininharrastajat ja yleensä viineistä kiinnostuneet (tukijäsenet)
Tule jäseneksi!
Hallitus 2022 – 2023
- Heidi Mäkinen: President
- Samuil Angelov: Vice President
- Saara Alander: Competitions
- Taneli Lehtonen, Pekka Mustonen: Sommelier Academy
- Kristiina Vahvaselkä: Communications & Support members
- Mika Videman
Yleishallinto:
- Päivi Korjonen: Administration
- Leena Tuomainen: Treasurer
Yhdistyksen asiakirjat
Toimintasuunnitelma 2022
Toimintakertomus 2021
Pöytäkirja vuosikokous 2022
Pöytäkirja vaalikokous 2022
Yhdistyksen säännöt
ASI – Association de la Sommellerie Internationale
Suomen Sommelierit ry on kansainvälisen sommelieryhdistyksen ASI:n jäsen. ASI:n jäsenyhdistysten järjestämistä kilpailuista on lisätietoa ASI:n kilpailukalenterissa.
Wine in Moderation
Wine in Moderation kokoaa yhteen kaikki viinintuottajat ja viinialan ammattilaiset, jotka haluavat esitellä, myydä ja tarjoilla viiniä vastuullisesti.