Tietoa

Suomen Sommelierit ry

  • Kehittää ja ylläpitää sommelierin työssään tarvitsemia taitoja ja tietoja sekä
  • Nostaa viinitarjoilua ja siihen liittyviä toimintoja Suomessa kohti kansainvälisesti kilpailukykyistä tasoa.

Tulkitsemme sommelier-käsitettä laajasti ja korostamme sen eri osa-alueisiin liittyvää kommunikointia ja myynnin edistämistä:

  • Viinitarjoilu ja viinin kannattava myyminen ravintolassa.
  • Vesi-, kahvi- ja sikaritarjoilu.
  • Viinivalikoima ja muu juomavalikoima.
  • Viinien ostaminen ravintolaan.
  • Ruuan ja viinin yhdistäminen.
  • Vahva salipuolen osaamisen kehittäminen.

Tule jäseneksi!

Yhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita:

  • ravintola-alan ammattilaiset, joiden työ liittyy sommelierin tehtäviin (tarjoilijat, hovimestarit, vuoropäälliköt, ravintolapäälliköt sekä kokit ja keittiömestarit)
  • näiden alojen opiskelijat
  • alkoholi- ja ravintolaklusterin yritykset (yritystystukijäsenet) ja niissä toimivat henkilöt (henkilötukijäsenet)
  • viininharrastajat ja yleensä viineistä kiinnostuneet (tukijäsenet)

Hallitus 2021 – 2022

Heidi Mäkinen: President
Samuil Angelov: Vice President
Saara Alander: Competitions
Jaakko Jokio: Sommelier Academy
Kristiina Vahvaselkä: Communication
Otto Sovelius
Henna Kolehmainen

_________________________________

Yleishallinto:
Päivi Korjonen: Administration
Mikko Haakana: Treasurer

Yhdistyksen asiakirjat

ASI – Association de la Sommellerie Internationale

ASI

Suomen Sommelierit ry on kansainvälisen sommelieryhdistyksen ASI:n jäsen. ASI:n jäsenyhdistysten järjestämistä kilpailuista on lisätietoa ASI:n kilpailukalenterissa.