Best Sommelier of Finland 2022

Valmennukset sommelierien SM-kisoihin alkavat helmikuussa.

Best Sommelier of Finland 2022 -kilpailu maanantaina 30. toukokuuta

Finaalikilpailu käydään maanantaina 30.5. hotelli Havenissa, Unioninkatu 17, Helsinki. Sunnuntain semifinaaliin osallistuvat:

  • Aino Tuomikoski – Baskeri & Basso
  • Antero Niemiaho – Restaurant Vinkkeli
  • Heidi Martikainen – Restaurant Fiasco
  • Taneli Lehtonen – Restaurant Muru & Winebar

Finaalikilpailuun pääsee kolme parasta.

Finaalipäivän ohjelma:

Haven Auditorio – Unioninkatu 17, Helsinki

Ravintola Sue Ellen – Eteläranta 16, Helsinki


Valmennukset sommelierien SM-kisoihin 2022

Järjestämme yhdistykseen kuuluville kilpailijoille ja kilpailu-urasta kiinnostuneille neljä workshopia kilpailuun valmistautumisen tueksi Ruusulankadun toimitilassa Helsingin Töölössä. Workshopien suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaavat sommelieryhdistyksen kilpailutoimikunnan jäsenet Tomi Naarvala ja Saara Alander.

  • I Workshop – Käytännön tehtävien tekniikka 21.2.2022
  • II Workshop – Sokkomaistaminen kilpailussa 28.3.2022
  • III Workshop – Klassikko-cocktailit ja niiden valmistus 25.4.2022
  • IV Workshop – Viimeistelytreenit 16.5.2022

Lue lisää tapahtumakalenteristamme ja ilmoittaudu valmennuksiin!

Mistä sommelierkilpailuissa on kyse?

Sommelierkilpailuissa pääsee tutustumaan muihin alan ammattilaisiin ja oppii uudenlaisia tapoja tehdä työtään.


Best Sommelier of Finland 2021

Kirsi Seppänen tamperelaisesta Ravinteli Berthasta voitti The Best Sommelier of Finland 2021 Sponsored by Wines of Germany -kilpailun maanantaina 6. syyskuuta Helsingin Wanhassa Satamassa.

Finaalikilpailussa toiseksi sijoittui Antero Niemiaho helsinkiläisestä Ravintola Vinkkelistä ja kolmanneksi Juulia Eloranta Ravintola C:stä Tampereelta.

Tunnelmia Kirsi Seppäsen kilpailusuorituksesta