Gramona & Famille Moussé Masterclass – Yhteistyössä Vindirekt

Tämä tapahtuma on vain jäsenille. Kirjaudu sisään ilmoittautuaksesi. This event is for members only. Please log in first to sign up!
  •  10.3.2025
     17:30 - 19:00

Maanantaina 10.3. klo 17.30

Kaksi luonnonmukaisen viininviljelyn pioneeria kohtaavat maanantaina 10.3.2025 Suomen Sommelierien ja Vindirektin järjestämässä Master Classissa, kun saamme vieraaksemme Leo Gramonan Corpinnat -talo Gramonalta Kataloniasta ja Cédric Moussén Famille Moussélta Champagnesta.

Gramona

Gramona on perheomisteinen viinitalo Sant Sadurní d’Anoiassa, Barcelonan lounaispuolella. Suku on viljellyt viiniä Penedèsin alueella jo 1800-luvun alusta, ja vuonna 1921 lanseerattiin heidän ensimmäinen kuohuviininsä. Leo Gramona edustaa viinitalon kuudetta sukupolvea.

Vuonna 2019 Gramona erosi D.O. Cavasta ja on ollut mukana perustamassa Corpinnat-yhteisöä, joka keskittyy luonnonmukaiseen tuotantoon ja paikallisiin rypälelajikkeisiin. Gramonan Corpinnat-kuohuviinit kypsyvät vähintään 18 kuukautta pullossa, ja he tituleeraavat itseään ajan artisaaneiksi.

Gramona on pitkään toiminut luonnonmukaisen viljelyn pioneerinä Penedesin alueella. 2012 vuosikerran La Cuvée Gran Reserva oli Gramonan ensimmäinen luomu-sertifioitu kuohuviini ja 2016 vuosikerrasta eteenpäin koko talon tuotanto on biodynaamisesti sertifioitua. Lisäksi heillä on espanjalainen kestävän kehityksen sertifikaatti nimeltä Sustainable Wineries for Climate Protection.

Tastingin viinit – Gramona:

La Cuvee Aliances 2021

Imperial 2018

Gramona Rosé Roent 2022

III Lustros 2015

Celler Battle 2014

Famille Moussé

Moussén perhe on valmistanut samppanjaa jo neljän sukupolven ajan Marnen laaksossa, Cuisles’n kylässä. Viinitila perustettiin vuonna 1923, ja he viljelevät pääosin Pinot Meunieria. Perheen tunnuslause “Deeply Meunier” kuvastaa heidän omistautumistaan tälle lajikkeelle.

Moussén suvun viininviljelyperinne ulottuu kuitenkin aina vuoteen 1629 saakka, ja heille on aina ollut tärkeää kunnioittaa luontoa. Viiniköynnöksiä hoidetaan luonnollisin menetelmin, käyttäen vain orgaanisia lannoitteita ja istuttamalla muita kasveja köynnösrivien väliin. Tilalla pyritään minimoimaan haitallisia ympäristövaikutuksia, muun muassa hyödyntämällä aurinkoenergiaa sähkön ja lämmön tuotannossa sekä pullottamalla viinit kevyempiin pulloihin hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Cédric Moussé, tilan 12. polven viininviljelijä, on tunnettu korkealuokkaisten Meunier-samppanjoiden tuottajana, ja hän on yksi Champagnen alueen innovatiivisimmista ja inspiroivimmista vihreistä voimista.

Tastingin viinit – Famille Moussé:

L’Orage

L’Esquisse

L’Or d’Eugène

Les Vignes de Mon Village

l’Or d’Eugène Rosé

 

Venue:  

Address:
Ruusulankatu 18, Helsinki, 00250, Finland