Matka viinin alkulähteille: Georgian viinit keskiviikkona 6.10.2021 klo 18

Pahoittelut, mutta lipunmyynti on päättynyt, koska tapahtuma on jo mennyt.
  • 6.10.2021
    17:00 - 19:00

Matka viinin alkulähteille: Georgian viinit keskiviikkona 6.10.2021 klo 18

Yhteistyössä Geotra

 

Georgiaa pidetään viininvalmistuksen alkuperämaana, valmistetaanhan siellä viiniä peräti 8 000 vuoden kokemuksella. Pääsemme tutustumaan maan viinikulttuuriin Besinin viinejä maahantuoman Geotran johdolla.

Viinitila Besini on perustettu vuonna 2004, se on yksi nopeimmin kasvavista viininviljelyn ja -valmistuksen yrityksistä Georgiassa. Viinitila varmistaa erinomaisen viinin laadun käyttämällä sekä perinteistä georgialaista että nykyaikaista viininvalmistusteknologiaa.

”Besini” tarkoittaa ”uhrattavaa viiniä”, jota Georgian kansan esi-isät olivat poimineet parhaimmista viinirypäleiden sadoista ja niistä tehty viini uhrattiin muinaisajan jumalille.

Besinin viinitila sijaitsee Kahetian alueella Tsinandalissa, Telianin laaksossa. Erikoisen mikroilmastonsa vuoksi se on viininviljelyn tuottavin alue Georgiassa. Besinin viinitilan laajuus on 260 hehtaaria ja nykyinen tuotanto on 3 miljoonaa pulloa vuodessa.Viinintuotanto on varusteltu nykyaikaisen teknologian mukaan ja sijaitsee viinitilan alueella.

Besini-viinitilan viinilajit on kasvatettu erillisessä viinitarhassa ja hoidettu lajien tarpeiden mukaan. Viininviljelyn kaikki vaiheet viinitaimien kasvattamisesta pullotukseen asti on hyvin hallittu, ja sen vuoksi Besinin viinitilalla tehty viini on korkealaatuista ja palkittua ympäri maailmaa.

Viinin valmistusmenetelmä perustuu uuteen teknologiaan sekä perinteiseen, vanhaan georgialaiseen Qvevri-teknologiaan (savisammio). Qvevri-menetelmä on UNESCO:n kulttuuriperinnöllisellä nimisuojelulistalla.

Lähes viisitoista vuotta jatkunut Besinin viinivalmistus käyttää Georgian omia rypälelajikkeita sekä maailman tunnetuimpien viinirypäleiden lajikkeita. Näiden yhdistelmän tuloksena valmistuu ainutlaatuisia viinejä viinin ystäville.

Besini viinitilan motto on: Meidän viinimme on meidän kunniamme!

Maistettavat viinit:

  • Besini Qvevri – Dry White, Grape variety: Rkatsiteli
  • Tsinandali – Dry White, Grape variety: Rkatsiteli, Kakhuri Mtsvane
  • Kikhvi – Dry White, Grape variety: Khikhvi
  • Mukuzani – Dry Red, Grape variety: Saperavi
  • Besini Qvevri – Dry Red, Grape variety: Saperavi
  • Kindzmarauli Premium – Semi-sweet Red, Grape variety: Saperavi

Tutustumme viineihin maistelulautasen kera.

Tilaisuus on tarkoitettu ainoastaan yhdistyksen kannattajajäsenille.

Tervetuloa mukaan!