Sokkomaistaminen omaksi iloksi tai ammatiksi?
-
Sokkomaistaminen
8.3.2021
15:00 - 17:00
Tapahtuma on siirretty myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan
Ruusulankatu 18, 00250 Helsinki
Nyt harjoitellaan sokkomaistamista – mitä on analyyttinen maistaminen ja minkälaista rakennetta maistamisessa olisi hyvä käyttää.
Aina on hauskaa arvailla mitä sokkoviini on, mutta mitä jos aistinvaraisella arvioinnilla viinin ominaisuudet kertovat, mitä viini lasissa on?
Laatuviinien kiehtovuus perustuu niiden moniulotteisuuteen sekä konsentraatioon. Viinin laatuun voi sanoa vaikuttavan ulkonäkö, tuoksu ja maku.
Aistimusten osalta puhutaan näkö-, haju-, maku- ja tuntoaistista. Lisäksi viini on ajan suhteen muuttuva, elävä tuote.
Viinin aistinvaraiseen arviointiin on olemassa erillaisia malleja.
Sokkomaistamisen harjoituksissa käymme niistä läpi muutamia tunnetuimpia, jotka sopivat myös sommelier -kisojen pohjaksi.
Paikkoja on rajoitetusti. Jos haluat peruuttaa tekemäsi varauksen, ilmoita siitä sähköpostitse: [email protected]