Weingut Alexander Gysler (Saksa) & Bioweingut Geyerhof (Itävalta)

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.
  •  30.11.2021 - 1.12.2021
     16:30 - 18:30

Tiistai 30.11. klo 17.30 – 19.30

Yhteistyössä Handpicked Wines

Marraskuun päätteeksi pääsemme tutustumaan upeisiin saksalaisiin ja itävaltalaisiin viineihin.

Vuonna 1999 Alexander Gysler otti hoitaakseen viinitilan, joka on perustettu 1750 läntisessä Rheinhessenissä Saksassa. Viinitila sijaitsee Weinheimissa, joka tunnetaan geologisista esihistoriallisista löydöistä. Alueen maaperä (Rothliegend) koostuu murentuvasta hiekkakivestä, joka antaa viinille hienon mineraalivivahteen. Mikroilmasto, jota suojaavat ympäröivät vuoret ja metsät, auttaa rypäleitä kypsymään juuri oikeaan aikaan säilyttäen samalla hapokkuutensa.

Gyslerin viinit ovat yksilöllisiä ja kuvastavat rypäleen ja kasvuympäristön alkuperää. Vuonna 2004 käynnistyi työ kohti luonnonmukaista viljelyä ja nykyään se onkin kokonaan biodynaamista – viineissä käytetään mahdollisimman vähän sulfiitteja. Kokonaisvuosituotanto on 85 000 pulloa. Päärypäle on Riesling, mutta Gysler viljelee myöskin Pinot Gris´ta, Pinot Blancia ja Pinot Noiria.

Maistettavat viinit:

  • Blanc de Noir Pinot Brut 2015
  • Sandstein Riesling Trocken 2020
  • Feldstärke Grauburgunder Trocken 2020
  • Kammerton Weinheimer Riesling Trocken 2020
  • Kammerton Weinheimer Riesling Trocken 2016
  • Feldgeflüster Riesling Kabinett 2016

Bioweingut Geyerhof sijaitsee Itävallan Kremstalissa, joka kuuluu Niederösterreichiin. Viinitila on perustettu 1200-luvulla ja se on ollut saman perheen omistuksessa 1600-luvulta lähtien. Ilse ja Josef Maier ovat viljelleet viinitilaa luonnonmukaisesti vuodesta 1988. Heidän tavoitteensa on tuottaa viiniä, josta on selvästi aistittavissa sen alkuperä, rypäleen ominaispiirteet ja kyseisen satovuoden erikoispiirteet.

Geyerhof on mukana Wildwux-projektissa, jossa luonnonmukaisessa viljelyssä pyritään säilyttämään luonnollinen kiertokulku niin pitkälle kuin mahdollista. Viininviljelyn lisäksi Ilse ja Josef Maier viljelevät vehnää, ruista, ohraa, kesäkurpitsaa ja alfa alfa -ituja jotka syvien juuriensa ja oikean bakteerikannan avulla rikastuttavat maaperää hummuksella. Vuonna 2015 uusi sukupolvi, Maria ja Josef, tulivat vastaamaan perheyritykseen toiminnasta.

Maistettavat viinit:

  • Geyerhof Stockwerk Grüner Veltliner 2020
  • Geyerhof Riesling Ried Kirchenstiet 1ÖTW Trocken 2018

Tervetuloa mukaan!

HUOM! Osallistuminen edellyttää koronapassia.

Paikka: Classic Wine Cellars, Etelä-Esplanadi 20, 00100 Helsinki (kellaritila talossa, jossa myös Bronda ja Alko)

Aika: Tiistai 30.11. klo 17.30 – 19.30
Esittelijä: Weingut Gyslerin omistaja, viinintekijä Alexander Gysler ja Sebastian Oberhausen (videoyhteys) & Eva Aller, Handpicked Wines

Hinta: 11 euroa

Tilaisuus on tarkoitettu yhdistyksen kannatusjäsenille.