Kevääseen parsaa, grillattuja kasviksia & kalaa ja sipsejä

23.8.2021
Parsa

“Kevättä on lähes mahdotonta käsitellä ilman parsaa. Oma suosikkini tältä vuodelta on vihreä parsa-Västerbottenpiiras. Juomaksi sopii laadukas, hieman kypsempi cava tai corpinnat. Kuplat keventävät ihanan juustoista ja suolaista piirasta antaen kuitenkin tilaa parsan ominaismaulle”, opastaa Ravintola Näsinneulasta Johanna Piirainen.

Kesää kohden mentäessä ruuat kevenevät ja makumaailma raikastuu.

“Omat suosikkini koostuvat grillatuista välimerellisistä mauista. Yrtit, kalat, lukuisat tuoreet kasvikset, oliiviöljy ja sitruuna suorastaan huutavat seurakseen retsinaa. Jos seuralaiset eivät ole ihan yhtä innoissaan viinivalinnasta, löytyy Alkon valikoimasta yhdelle hengelle sopiva ja ilahduttavan rosmariininen Malamatina kätevässä puolen litran pullossa. Vaihtoehtona totaalikieltäytyjille Sauvignon Blanc, ehkäpä Saksasta.”

“Kokeilunhaluiselle kevätpiknikille passaa minimaalisen vaivannäön kombo. Salt & vinegar -sipsit (mitä etikkaisempi sen parempi), sekä Englannin lahja viinimaailmalle eli Buckfast Tonic Wine. Kotimaassaan sillä on hennosti pultsareilta ja punkkareilta haiskahtava maine, mutta mielestäni se sopii hieman viilennettynä mainiosti hienostuneemmallekin makupaletille.

Briteissä on toinen henkinen kotini, joten yhdistelmä saa minut mielessäni palaamaan tuohon erityislaatuiseen saarivaltioon.”