Trophée Laroche the Best Sommelier of Finland –finaali kesäkuussa

12.4.2017

Trophée Laroche the Best Sommelier of Finland –finaali kesäkuussa Helsingissä
Kenestä Suomen paras Sommelier?

Varaa illalliskorttisi tästä 69€!

Suomen Sommelierit ry. järjestää Trophèe Laroche the Best Sommelier of Finland –loppukilpailun Hotel Havenissa Helsingissä maanantaina 5. kesäkuuta. Kilpailun voittaja ja toiseksi tullut pääsevät edustamaan Suomea lokakuussa Pohjoismaiden mestaruuskisoihin, jotka järjestetään Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi Helsingissä.

Trophèe Laroche the Best Sommelier of Finland 2017 -kilpailun finaali on huipentuma neljän karsintakilpailun sarjalle. Karsintakilpailut on järjestetty Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä. Kilpailijat saavat pisteitä osallistumisestaan karsintakilpailuihin ja niillä on myös merkitystä varsinaisessa loppukilpailussa. –Kilpailun tavoitteena on sekä edistää suomalaista viinikulttuuria että nostaa suomalaisten viiniasiantuntijoiden ja Sommelierien asiantuntemusta ja arvostusta, Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja ja kilpailun moninkertainen voittaja Samuil Angelov sanoo.

Haastava ja monivaiheinen finaali
Trophee Laroche the Best Sommelier of Finland 2017-loppukilpailun alkukarsinta alkaa 5. kesäkuuta klo 10.00 ravintola Bystron kellarissa. Osallistujia kilpailussa on tänä vuonna kaikkiaan noin 20. -Alkukarsinta sisältää kirjallisen kokeen ja viinimestarin työhön liittyviä käytännön tehtäviä. Lopulliseen finaalitaistoon tiensä selvittäneet kolme parasta sommelieria julkistetaan myöhemmin iltapäivällä, kilpailun päätuomarina toimiva Angelov kertoo. Tuomariston muut jäsenet ovat tamperelaisen ravintola C:n ravintoloitsija Christina Suominen sekä kilpailun yhteistyökumppanina toimivan Ranskan johtavan Chablis-tuottajan Domaine Larochen edustaja.

Finaali alkaa Hotel Havenin auditoriossa kello 16.00 ja viimeisten haastavien tehtävien jälkeen tuomarit ilmoittavat kilpailun voittajan illallisen yhteydessä. Kilpailun yhteistyökumppanina toimiva Domaine Laroche tekee tiivistä yhteistyötä Sommelierien kanssa myös muissa Pohjoismaissa. –Sommelierit tekevät ammatissaan tärkeää työtä viinikulttuurin edistämiseksi. He ovat myös Larochen huippuviinien merkittävimpiä puolestapuhujia, joten yhteistyö eri maiden Sommelier-yhdistysten kanssa on meille luontevaa, Domaine Larochen edustaja Nicolas Laffitte toteaa.

Finaali huipentuu juhlaillalliseen, joka on avoin yhdistyksen jäsenille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Finaalia seuraamaan ja juhlaillalliselle voi ilmoittautua osoitteessa www.sommeliers.fi. Illallisen hinta viineineen on 69 euroa.

Larochen menestyksen salaisuus ensiluokkaisissa rypäleissä

Domaine Larochen perinteikäs viinitalo on ollut Chablis’n viinintuotannon merkittävimpiä vaikuttajia jo vuodesta 1850 lähtien. Larochen menestyksen takeena on kautta aikojen ollut modernin ja ekologisen teknologian käyttö, edelläkävijänä toimiminen sekä parhaiden mahdollisten viinitarhojen löytäminen ja niiden ainutlaatuisesta maaperästä huolehtiminen sekä ympäristön kunnioittaminen. Talon viinintekofilosofia kiteytyy viinitalon logossa, johon on kuvattu silmä, nenä ja suu – kolme viinin arvioinnin ja nauttimisen tärkeintä aistia.

Varauksessa käytetään TableOnline ravintolavarausjärjestelmää. Valitse ”lounas/iltapäivä/ilta -kattaus” ja ilmoittaudu tapahtumaan.