Markku Niemi lähtee edustamaan Suomea sommelierien MM-kisoihin Antwerpeniin

30.10.2019
Markku Niemi

Markku Niemi helsinkiläisestä Ravintola Pastiksesta voitti Château Changyu Moser XV – ASI Antwerpen 2019 Sommelierien MM-kisojen Suomen karsintakilpailun maanantaina 29. lokakuuta Helsingin Wanhassa Satamassa. Niemi pääsee edustamaan Suomea ensi keväänä Antwerpenissa järjestettäviin sommelierien maailmanmestaruuskilpailuihin.

Monipuolista osaamista vaatineessa finaalissa edustuspaikasta Niemen kanssa kilpailivat Kirsi Seppänen Ravinteli Berthasta Tampereelta ja Taneli Lehtonen Ravintola Murusta Helsingistä.

Kilpailutehtäviin kuuluivat muun muassa Gin Sour -cocktailin valmistaminen, viinien ja muiden alkoholijuomien tunnistaminen, viinin dekantointi, sopivien ruokalajien valinta erilaisille juomille sekä viinikulttuuriin liittyviin kirjallisiin kysymyksiin vastaaminen.

– Oma vahvuuteni kilpailussa oli rento esiintyminen tehtäviä tehdessä, arvioi Niemi suoritustaan kisavoiton jälkeen.

Tuomariston puheenjohtajana toiminut Viinitien Wine Ambassador Heidi Mäkinen piti finaalin tasoa tasaisena.

– Markun kilpailusuorituksessa korostuivat huolellinen annettujen ohjeiden noudattaminen sekä tehtävien suorittaminen annetussa ajassa, toteaa Mäkinen.

Sommelierien MM-kilpailut järjestetään ensi keväänä Belgian Antwerpenissa. Sommelierien kansainvälinen yhdistys Association de la Sommellerie International juhlistaa 50-vuotista taivaltaan 11.–15.3.2019 pidettävässä kilpailussa, johon osallistuvat parhaat sommelierit 62 eri maasta.

– Kansainvälisten sommelierkilpailujen taso on aina todella korkea, joten jokaisen osallistujan kannattaa valmistautua niihin huolella, Heidi Mäkinen muistuttaa.

Lisätiedot: Markku Niemi, markku(a)pastis.fi, 040 589 6985

  • Syntynyt 1989
  • Château Changyu Moser XV – ASI Antwerpen 2019 Sommelierien MM-kisojen Suomen karsintakilpailun voittaja 2018, Sommelierien Suomen mestari 2014 ja 2012, Chaîne des Rôtisseurs Finlande Vuoden Nuori Sommelier 2012
  • Työskentelee ravintolapäällikkönä helsinkiläisessä Ravintola Pastiksessa
  • Valmistunut Ravintolakoulu Perhosta 2008

Suomen Sommelierit ry:n tavoite on kehittää ja ylläpitää sommelierien taitoja ja tietoja sekä nostaa esiin viinitarjoiluun liittyvää osaamista Suomessa kohti kansainvälisesti kilpailukykyistä tasoa. Yhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita kaikki ravintola-alan ammattilaiset. Tukijäseniksi yhdistys toivottaa tervetulleiksi alkoholi- ja ravintolaklusterin yrityksiä sekä niissä toimivia henkilöitä sekä viiniharrastajia.