Saksan Marc Almert on sommelierien maailmanmestari 2019

15.3.2019

Saksan Marc Almert voitti sommelierien maailmanmestaruuden perjantaina 15. maaliskuuta Antwerpenissa järjestetyssä ASI Best Sommelier of the World -kilpailussa. Kolmen kilpailijan finaalissa toiseksi sijoittui Nina Højgaard Jensen Tanskasta ja kolmanneksi Raimonds Tomsons Latviasta.


Maanantaina käynnistyneeseen viisipäiväiseen kilpailuun Belgiassa osallistui 66 sommelieria eri puolilta maailmaa. Kirjallisen kokeen sekä käytännön tehtävien jälkeen semifinaaleihin pääsi 16 kilpailijaa ja perjantain loppukilpailuun suoriutuivat Tanskan, Latvian ja Saksan edustajat.


Finaalissa suoritettuihin kahdeksaan aikarajoitteiseen tehtävään kuuluivat muun muassa viinien ja muiden alkoholijuomien aistinvarainen tunnistaminen, viinin dekantointi ja tarjoilu sekä juomien valinta neljän ruokalajin aterialle.


Suomea MM-kilpailussa edusti helsinkiläisen Ravintola Pastiksen Markku Niemi. Niemi ei tällä kertaa päässyt karsinnasta jatkoon.

 

– Omat fiilikseni kisasta ovat ihan hyvät. Tastingosuudesta suoriuduin mielestäni parhaiten. Tarjoilutehtävässä aika loppui kesken. Teoriakoe puolestaan oli juuri niin haasteellinen kuin olin ajatellutkin, tiivistää Niemi tunnelmiaan.


Sommelierien maailmanmestaruuskilpailun järjestäjänä toimi 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä kansainvälinen sommelieryhdistys International Sommelier Association (ASI). Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään kolmen vuoden välein.


Lisätiedot: info(a)sommeliers.fi


Kuva: Jean-Marc Brasseur


Suomen Sommelierit ry:n tavoite on kehittää ja ylläpitää sommelierien taitoja ja tietoja sekä nostaa esiin viinitarjoiluun liittyvää osaamista Suomessa kohti kansainvälisesti kilpailukykyistä tasoa. Yhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita kaikki ravintola-alan ammattilaiset. Tukijäseniksi yhdistys toivottaa tervetulleiksi alkoholi- ja ravintolaklusterin yrityksiä sekä niissä toimivia henkilöitä sekä viiniharrastajia.