Sienet antavat viinivalinnalle paljon mahdollisuuksia

2.8.2021
Sienet antavat viinivalinnalle paljon mahdollisuuksia

Syksyn sienisato vaihtelee ympäri maata. Kantarelleja on kerätty jo viikkoja, Itä-Suomessa ovat herkkutatit parhaimmillaan ja suppilovahveroiden sesonki saattaa yltää jopa pitkälle loppuvuoteen saakka.

Ravintolapäällikkö Saara Alander helsinkiläisestä Ravintola Murusta kertoo omat juomavinkkinsä suppisten ystäville.

”Oma lempikeittoni on suppilovahverokeitto. Niin suppilovahvero- kuin muutkin sienikeitot antavat viinivalinnalle paljon tilaa.”

”Suppilovahverokeiton pariksi valitsen Manzanilla Sherryn Espanjan Jerezistä eli Lustau Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda “3 En Rama” Sherry. Palominolajikkeen raikas aromaattisuus keventää keiton runsasta kermaisuutta ja viinin runsas aromaattisuus tukee sienien umamisuutta.”

”Jos väkevät viinit ei ole oma juttu, voi sienikeitolle löytää kumppanin esimerkiksi valitsemalla juomaksi Chablista kuten Jean Collet Montée de Tonnerre Chablis 1er Cru 2015 tai rieslingiä – tähän suosituksenani on Van Volxem Rotschiefer Riesling Kabinett 2017.”