Suomen nuorin Master of Wine Heidi Mäkinen nousee Sommelierien puheenjohtajaksi

3.3.2020
Heidi Mäkinen Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtajaksi

Heidi Mäkinen on nimetty Suomen Sommelierit ry:n uudeksi puheenjohtajaksi. Mäkinen seuraa tehtävässä kuusi vuotta yhdistystä luotsannutta sommelieria Samuil Angelovia, joka jatkaa yhdistyksen hallituksessa myös tulevana kautena.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, mitä olemme saavuttaneet kuuden viime vuoden aikana. Suomi on noussut sommelier-maailman ytimeen vaikuttamaan alan globaaliin kehitykseen, ja olemme nyt sommelier-osaamisen kärjessä, toteaa Angelov.

Heidi Mäkinen, 32 vuotta, on Suomen neljäs ja samalla nuorin Master of Wine. Mäkinen sijoittui vuonna 2016 kahdeksanneksi sommelierien MM-kisoissa, ja on hyvin arvostettu ja kysytty luennoitsija sekä tuomari ympäri maailmaa järjestettävissä viinikilpailuissa.

Mäkinen on hankkinut kannuksensa mm. Tampereella sijaitsevassa Ravintola C:ssä sekä Lontoon viinimekassa 67 Pall Mallissa. Tällä hetkellä Mäkinen työskentelee viinimaahantuoja Viinitien palveluksessa.

-Olen sekä suomalaisen että lontoolaisen sommelier-maailman kasvatti ja saanut paljon tukea muilta ammattilaisilta opintojeni ja urani aikana. Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtajana toivon pystyväni tarjoamaan omaa tukeani muille ammattilaisille ja alalle pyrkiville, sekä jatkamaan Samuilin aloittamaa työtä kehittämällä suomalaista viiniosaamista entistä paremmaksi, toteaa yhdistyksen uusi puheenjohtaja Heidi Mäkinen, MW.

-Heidillä on vahva käsitys ja osaaminen sommelierin työstä, ja olen varma, että yhdistys jatkaa entistäkin vahvemmin nuorten tulevaisuudenlupausten kouluttamista ja valmentamista. Nyt meillä on oma tila sekä motivoituneita ihmisiä viemään alaa eteenpäin, kiteyttää Angelov.

Suomen Sommelierit ry:n tavoite on kehittää ja ylläpitää sommelierien taitoja ja tietoja sekä nostaa esiin viinitarjoiluun liittyvää osaamista Suomessa kohti kansainvälisesti kilpailukykyistä tasoa. Yhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita kaikki ravintola- ja viinialan ammattilaiset. Tukijäseniksi yhdistys toivottaa tervetulleiksi alkoholi- ja ravintola-alan yrityksiä sekä niissä toimivia henkilöitä, kuten myös viiniharrastajia.

Yhdistys on perustettu vuonna 2011 Viinimestarit-Sommelierit ry:n tilalle, ja edustaa Suomen sommeliereja kansainvälisessä sommelierliitossa ASI:ssa. Jäseniä yhdistyksessä on lähes 350.

Lisätiedot:
Samuil Angelov – 050 528 86 82 – samuil(a)murudining.fi
Heidi Mäkinen MW – 044 3606 570 – heidi.makinen(a)gmail.com

Kuva: Kristiina Vahvaselkä