Suomen paras sommelier 2025 on Dmitrii Frolov – toinen voitto peräkkäin
18.3.2025
Dmitrii Frolov helsinkiläisestä Ravintola Brasasta voitti Best Sommelier of Finland 2025 -kilpailun maanantaina 17. maaliskuuta Peloton Cycling Eateryssa Helsingissä. Frolov voitti sommeliermestaruuden myös vuonna 2024. Toiseksi kilpailussa sijoittui Natalie Hayashi helsinkiläisestä Ravintola Murusta ja Murun Viinibaarista sekä kolmanneksi Aino Tuomikoski helsinkiläisestä Baskeri & Basso Bistrosta.
Finaalikilpailussa kilpailijat suorittivat sekä yhdessä että kukin vuorollaan aikarajoitteisia tehtäviä, joihin kuuluivat muun muassa juomien aistinvarainen tunnistaminen, alkoholittoman cocktailin eli mocktailin valmistaminen, viinimaailman merkkihenkilöiden tunnistaminen valokuvista sekä kuohuviinipullon kaataminen viinilaseihin samanmittaisina annoksina.
”Kilpailusuoritukseni sujui mielestäni kokonaisuudessaan hyvin. Tehtävistä omia suosikkejani olivat sokkotasting ja mocktailin valmistaminen”, kertoo kilpailun voittanut Frolov.
Suomen mestaruuden jälkeen Frolovin seuraava kilpailu on Best Sommelier of Nordics -kilpailu syksyllä Tukholmassa, minne Suomea edustamaan lähtee myös toiseksi sijoittunut Hayashi.
”Pohjoismaiden mestaruuskilpailua varten tulen opiskelemaan lisää erityisesti viineihin liittyvää teoriatietoa”, suunnittelee Frolov.
Best Sommelier of Finland -kilpailutuomariston puheenjohtaja, Wihuri Metro-tukun Wine & Drinks Business Manager Juha Lihtonen totesi finalistien suoriutuneen kilpailutehtävistä hyvin ammattitaitoisesti.
”Jokaisella kilpailijalla oli omat vahvuutensa”, analysoi Lihtonen.
”Frolovin suorituksessa näkyi hänen kansainvälinen kilpailukokemuksensa. Hän teki huolellisesti kaiken sen, mikä kilpailussa on relevanttia.”
Kilpailun tuomaristossa toimivat Lihtosen lisäksi sommelier Antero Niemiaho ja Taina Vilkuna MW.
Lisätiedot: Best Sommelier of Finland 2025 Dmitrii Frolov, frolover@inbox.ru, 045 1595984.
Valokuvat: Teemu Reunila
Suomen Sommelierit ry kehittää ja ylläpitää sommelierien taitoja ja tietoja sekä nostaa esiin viinitarjoiluun liittyvää osaamista Suomessa kohti kansainvälisesti kilpailukykyistä tasoa.