Suomen paras sommelier valitaan maanantaina 17.3.2025 Peloton Cycling Eateryssa Helsingissä
4.3.2025
Suomen Sommelierit ry:n järjestämä Suomen mestaruuskilpailu Best Sommelier of Finland 2025 käydään Peloton Cycling Eatery Helsingissä maanantaina 17. maaliskuuta klo 15 alkaen.
Kilpailuun on ilmoittautunut 5 sommelieria:
- Dmitrii Frolov (Ravintola Brasa)
- Natalie Hayashi (Ravintola Muru ja Murun Viinibaari)
- Johan Lindström (Ravintola Palace)
- Kelvin Tse (Ravintola Vinkkeli)
- Aino Tuomikoski (Ravintola Baskeri & Basso)
Sunnuntaina 16.3. järjestettävästä semifinaalista maanantain varsinaiseen finaalikilpailuun pääsevät kolme parasta sommelieria. Kilpailijat suorittavat ravintolan asiakaspalvelutilanteista tuttuja tehtäviä, kuten sopivien juomaparien valitsemista erilaisille ruokalajeille ja juomien oikeaoppista tarjoilua. Käytännön tehtäviä täydentävät viini- ja juomakulttuuriin liittyviin teoriakysymyksiin vastaaminen.
Best Sommelier of Finland -kisan voittaja palkitaan California Winesin järjestämällä matkalla Kaliforniaan, Advinin järjestämällä matkalla Hospices de Beauneen, Tuloposin 1 000 euron rahapalkinnolla sekä Wennercon ja Decanterin tuotepalkinnoilla. Lisäksi kaikki finalistit saavat palkinnoksi Maison Champyn viinejä. Kilpailun kaksi parasta edustavat Suomea Best Sommelier of Nordics -kilpailussa syksyllä Ruotsissa.
Alle 28-vuotiaista kilpailijoista parhaiten suoriutunut edustaa Suomea syksyllä Nuorten Sommelierien MM-kisoissa Sveitsissä.
Kisan päätuomarina toimii Wihuri Metro-tukun Wine & Drinks Business Manager Juha Lihtonen. Muut tuomarit ovat sommelier Antero Niemiaho, sommelier Kirsi Seppänen ja Taina Vilkuna MW.
Kilpailun jälkeen voittajaa juhlistetaan cocktailtilaisuudessa Peloton Cycling Eateryssa.
Tervetuloa seuraamaan Suomen Sommelierit ry:n järjestämää SM-kilpailua Peloton Cycling Eateryyn, Kaasutehtaankatu 1, Rakennus No. 8, 00540 Helsinki. Kilpailu järjestetään maanantaina 17.3.2025 klo 15–18.30.
Lisätiedot ja median edustajien ilmoittautumiset: Suomen Sommelierit ry, info@sommeliers.fi,
https://sommeliers.fi/best-sommelier-of-finland-2025.
Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Advini, California Wines, Decanter, Free Spirit, Kuohu, Peloton Cycling Eatery, Ravintola Pastis, Scandinavian Wine Academy, Tulopos, Vindirekt, Wennerco ja Wihuri Metro-tukku.
Valokuva: Pasi Murto
Suomen Sommelierit ry kehittää ja ylläpitää sommelierien taitoja ja tietoja sekä nostaa esiin viinitarjoiluun liittyvää osaamista Suomessa kohti kansainvälisesti kilpailukykyistä tasoa.