Suomen paras sommelier valitaan maanantaina 22.5.2023 G-Livelabissa Helsingissä

13.5.2023
Suomen paras sommelier valitaan maanantaina 22.5.2023 G-Livelabissa Helsingissä

Suomen Sommelierit ry:n järjestämä Suomen mestaruuskilpailu Best Sommelier of Finland 2023 käydään G-Livelabissa Helsingissä maanantaina 22. toukokuuta klo 15 alkaen.

Kilpailuun on ilmoittautunut 8 sommelieria:

  • Antero Niemiaho (Ravintola Vinkkeli)
  • Dmitrii Frolov (Ravintola Emo)
  • Huy Tran (Ravintola Lucy in the Sky)
  • Andrey Sorokin (RavintolaCarelia)
  • Aino Tuomikoski (Ravintola Baskeri & Basso)
  • Taneli Lehtonen (Ravintola Muru)
  • Heidi Martikainen (Ravintola Fiasco)
  • Kelvin Tse (Ravintola Muru)

Sunnuntaina 21.5. järjestettävästä semifinaalista maanantain varsinaiseen finaalikilpailuun pääsevät kolme parasta sommelieria. Kilpailijat suorittavat ravintolan asiakaspalvelutilanteista tuttuja tehtäviä, kuten sopivien juomaparien valinta erilaisille ruokalajeille ja juomien oikeaoppinen tarjoilu. Käytännön tehtäviä täydentävät viini- ja juomakulttuuriin liittyviin kysymyksiin vastaaminen.

Tuleva suomenmestari sekä toiseksi sijoittunut edustavat Suomea Best Sommelier of Nordics 2023 -kilpailussa Helsingissä 7.-8.10.2023.

Kisan päätuomarina toimii Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja Heidi Mäkinen MW. Muut tuomarit ovat Felicity Carter (International Editor, Star Wine List), Tanja Kari (Key Account and Educational Manager, Viinitie) ja Aleksi Mehtonen (Head of Wine and Beverages, Financier Group Oy).

Kilpailun jälkeen tarjoillaan gaalaillallinen Ravintola Pastiksessa klo 19.

Tervetuloa seuraamaan Suomen Sommelierit ry:n järjestämää SM-kilpailua G-Livelabiin, Yrjönkatu 3, 00210 Helsinki. Kilpailu pidetään klo 15–17. Juhlaillallinen klo 19 Ravintola Pastiksessa, Pieni Roobertinkatu 2, 00130 Helsinki.

Lisätiedot ja median edustajien ilmoittautumiset:
Suomen Sommelierit ry
info@sommeliers.fi
https://sommeliers.fi/best-sommelier-of-finland

Valokuva: Pasi Murto

Suomen Sommelierit ry kehittää ja ylläpitää sommelierien taitoja ja tietoja sekä nostaa esiin viinitarjoiluun liittyvää osaamista Suomessa kohti kansainvälisesti kilpailukykyistä tasoa.