Suomi isännöi sommelierien kansainvälistä huippukokousta kesällä 2023

26.11.2020
Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja Heidi Mäkinen

Suomen Sommelierit ry on kansainvälisen sommelieryhdistyksen International Sommelier Associationin (ASI) jäsen. ASI:n Sommelierien kansainvälinen yhdistys Association de la Sommellerie Internationale (ASI) on valinnut Suomen vuonna 2023 järjestettävän General Assembly -kokouksen tapahtumamaaksi. Suomen Sommelierit ry vastaa tapahtuman käytännön järjestelyistä Helsingissä.

General Assembly tuo Suomeen sommeliereja lähes 60:stä ASI:n jäsenmaasta ympäri maailmaa. Kesäkuussa 2023 Helsingissä pidettävässä kolmipäiväisessä kokouksessa valitaan ASI:n uusi puheenjohtaja ja hallitus seuraavalle kolmivuotiskaudelle sekä käsitellään jäsenmaita koskevia ajankohtaisia asioita. Varsinaisen kokouksen ohessa Suomen Sommelierit ry järjestää kaikille maailman sommeliereille avoimen Wine Symposiumin, jonka ohjelmassa on erilaisia luentoja ja workshopeja.

Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja Heidi MäkinenSuomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja Heidi Mäkinen MW iloitsee Suomen kokousisännyydestä.

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun Suomi saa järjestettäväkseen General Assembly -kokouksen. Tapahtuman virallisen ohjelman ohessa meillä on loistava tilaisuus esitellä kansainväliselle kokousväelle suomalaista gastronomiaa ja ravintolakulttuuria. Panostimme näihin teemoihin myös hakiessamme tapahtuman isännyyttä.”

Mäkinen kertoo huippukokouksen ja oheisohjelman olevan laaja tapahtumakokonaisuus, joka vaatii huolellista suunnittelua ja paljon käytännön työtä.

”Käynnistämme tapahtuman suunnittelun välittömästi. Monipuolinen ohjelma tarvitsee paljon tekijöitä ja oman projektiorganisaationsa.” Lisätietoja: Heidi Mäkinen MW, heidi.makinen(a)gmail.com, 044 360 6570

Suomen Sommelierit ry:n videohakemus General Assembly 2023 -kokousjärjestäjäksi

Suomen Sommelierit ry:n tavoite on kehittää ja ylläpitää sommelierien taitoja ja tietoja sekä nostaa esiin viinitarjoiluun liittyvää osaamista Suomessa kohti kansainvälisesti kilpailukykyistä tasoa. Yhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita kaikki ravintola-alan ammattilaiset. Tukijäseniksi yhdistys toivottaa tervetulleiksi alkoholi- ja ravintolaklusterin yrityksiä sekä niissä toimivia henkilöitä sekä viiniharrastajia.

Kuva: Pasi Murto