Taneli Lehtonen on Suomen paras sommelier 2020 ja kilpailuvoittaja jo neljättä kertaa

1.9.2020
Sommelierien Suomen mestari 2020 Taneli Lehtonen

Taneli Lehtonen helsinkiläisestä Ravintola Murusta voitti The Best Sommelier of Finland 2020 Sponsored by Wines of Germany -kilpailun maanantaina 31. elokuuta Helsingin Wanhassa Satamassa. Finaalikilpailussa toiseksi sijoittui Kirsi Seppänen Ravinteli Berthasta Tampereelta ja kolmanneksi Juulia Eloranta Ravintola C:stä Tampereelta.

Finaalikilpailun tehtävät käynnistyivät yhteisellä osuudella, missä kilpailijoiden tuli muun muassa kyetä jakamaan viinipullo tasa-annoksiin laseihin sekä vastata yleistietoa mittaaviin kirjallisiin kysymyksiin kuvallisten vihjeiden avulla. Yksilöosuuksissa testattiin finalistien asiakaspalvelutaitoja ja legendaarisen Sazerac-cocktailin valmistusta.

Taneli Lehtonen voitti sommelierien Suomen mestaruuden nyt neljättä kertaa.

– Kilpailun taso oli kova, arvioi Lehtonen, joka mestaruuden myötä edustaa Suomea maaliskuussa 2021 sommelierien Euroopan mestaruuskilpailuissa Kyproksella.

Palkintoa vastaanottaessaan Lehtonen ilmoitti jättävänsä kilpailuareenat ensi vuonna ja tarjoavansa jatkossa ammatillista tukeaan uusille kilpailijoille.

SM-kilpailun tuomariston puheenjohtaja ja Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja Heidi Mäkinen antoi tunnustusta Taneli Lehtosen lavapersoonalle, tilannetajulle muuttuvissa kilpailutilanteissa sekä laajalle yleistiedolle.


Lisätiedot: Taneli Lehtonen, taneli(a)murudining.fi, puh. 040 517 9909.

  • Syntynyt 1985.
  • Työskentelee sommelierina helsinkiläisessä Ravintola Murussa.
  • Sommelierien Suomen mestari 2020, 2019, 2017, 2016.
  • PRO 2019 Vuoden hovimestari / sommelier, Vuoden tarjoilija 2016.
  • Suorittanut alan tutkintoina muun muassa ASI Certified Sommelier (Silver), ASI Diploma, Court of Master Sommeliers Certified, Turku AI / WSET 3 Advance.


Suomen Sommelierit ry:n tavoite on kehittää ja ylläpitää sommelierien taitoja ja tietoja sekä nostaa esiin viinitarjoiluun liittyvää osaamista Suomessa kohti kansainvälisesti kilpailukykyistä tasoa. Yhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita kaikki ravintola-alan ammattilaiset. Tukijäseniksi yhdistys toivottaa tervetulleiksi alkoholi- ja ravintolaklusterin yrityksiä sekä niissä toimivia henkilöitä sekä viiniharrastajia.