Webinaari ammattilaisjäsenille
Maanantaina 25.1.2021 klo 14 – 15.30
Moccamaster järjestää yhteistyössä yhdistyksen kanssa ilmaisen webinaarin, jossa kahvin rautaiset ammattilaiset kertovat kahvista raaka-aineena, reseptiikasta sekä laitteista ja puhdistuksesta.
Mukana puhumassa:
Kahvi raaka-aineena – Kari Rinne Kaffa Roastery
Reseptiikka – Jarno Peräkylä, kaksinkertainen Baristamestari ja kahvikonsultti
Laite ja puhtaus – Maria Karlsson, Moccamaster Nordic
Moderaattorina toimii Vuoden Barista 2019 Kaisa Kokkonen
Koulutus järjestetään interaktiivisena webinaari tapahtumana Zoomin välityksellä. Tapahtuma on maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä.
Kesäkuu 2023, Helsinki
Suomen Sommelierit ry isännöi ASI:n General Assembly -tapahtumaa Helsingissä.
General Assembly tuo Suomeen sommeliereja lähes 60:stä ASI:n jäsenmaasta ympäri maailmaa. Kolmipäiväisessä kokouksessa valitaan ASI:n uusi puheenjohtaja ja hallitus seuraavalle kolmivuotiskaudelle sekä käsitellään jäsenmaita koskevia ajankohtaisia asioita. Varsinaisen kokouksen ohessa Suomen Sommelierit ry järjestää kaikille maailman sommeliereille avoimen Wine Symposiumin, jonka ohjelmassa on erilaisia luentoja ja workshopeja.
.
Maanantaina 30.11.2020 klo 11 – 16
Ravintola Sipuli
Kanavaranta 7, Helsinki
.
Mr. Nebbiolo kutsuu HoReCa-alan ammattilaiset tutustumaan valikoimaansa ravintola Sipuliin Katajanokalle.
.
Esittelemme marraskuun viimeisenä maanantaina valikoimamme kulmakiviä, sekä syksyn aikana tekemiämme hankintoja, joista olemme äärimmäisen ylpeitä:
.
.
Koronavirustilanteesta johtuen pyydämme ilmoittautumisen yhteydessä kertomaan vierailunne ajankohdan, jotta pystymme takamaan viranomaisten tilaisuuksia koskevat turvaväleihin sekä henkilömääriin liittyvät voimassaolevat suositukset. Tapahtumaan ei voi osallistua ilmoittautumatta.
.
Ilmoittautumiset: jan-martin(a)nebbiolo.fi
.
24.11.2020
Yhdistyksen sääntömääräinen vaalikokous järjestetään 24.11.2020 klo 15 alkaen yhdistyksen toimitilassa, Ruusulantatu 18, 00250 Helsinki. Paikalle kokoontuu yhdistyksen hallitus vetämään kokousta ja jäsenten toivotaan osallistuvan kokoukseen etänä videoyhteyden kautta. Ilmoitamme tarkemmat tiedot tästä erillisessä kokouskutsussa.
Ilmoittaudu ehdokkaaksi vaaleihin
Tule vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan ja asetu vaaleissa ehdolle. Vaalikokouksessa valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitukseen viisi muuta varsinaista jäsentä (3 ammattilaisjäsentä, 1 maahantuojajäsen ja yksi kannattajajäsen). Voit ilmoittautua ehdokkaaksi 16.11. mennessä sähköpostitse osoitteeseen info(a)sommeliers.fi ja kertoa mihin ryhmään asetut ehdokkaaksi. Varsinaisten jäsenten lisäksi hallitukseen valitaan kaksi varajäsentä.
.
.
Tiistaina 24.11.2020 klo 10.00
Unkarin suurlähetystö
Intendentinkuja 6 (Kuusisaari)
.
Viinitie, Embassy of Hungary ja Hungarian Agricultural Marketing Centre järjestävät yhdessä tapahtuman unkarilaisten viinien ympärillä.
.
Tiistaina 24.11. klo 10 Unkarin suurlähetystössä Kuusisaaressa (Intendentinkuja 6) järjestettävässä tilaisuudessa Mihaly Konkolyn luotsaaman masterclassin aikana on mahdollisuus maistaa Unkarin tämänhetkisen viinintuotannon parhaimmistoa.
.
Masterclassin jälkeisessä walk-around-tastingissa on esillä lisäkattaus viinejä, joita ei Suomen markkinoilla ole aikaisemmin nähty. Nyt jos koskaan on oiva tilaisuus tutustua siihen, mitä tällä historiallisella viinintuottajamaalla on tarjota.
31.10.2020
Vuonna 2008 Suomeen muuttanut ecuadorilais-amerikkalainen pariskunta Paola Guerrero de Cohen ja David Cohen halusi jatkaa viiniharrastustaan myös uudessa kotimaassaan. Paola ja David ovat molemmat suorittaneet viinin tuotannon ammattitutkinnon Suomessa. Tarkan kehitystyön ansiosta kotiviiniharrastuksena alkanut toiminta on tänä päivänä ammattimaista viininvalmistusta. Uudet tuotantotilat Hollolassa sekä Italiasta ja Saksasta tilatut terästankit mahdollistavat jopa 50 000 litran vuosituotannon.
Eteläeurooppalaisia viininvalmistusmenetelmiä hyödyntäen valmistettavat viinit edustavat suomalaisen metsän ja puhtaan maaperän aitoja makuja ja sisältävät muun muassa mustikkaa, hillaa, puolukkaa, mesiangervoa ja kuusenkerkkää. Marjat käytetään kokonaisuudessaan ja ne puristetaan mehuksi vasta käymisen jälkeen. Näin syntyy rypäleviineille tyypillisiä tanniineja ja maku syvenee.
Ainoa Wineryn viinit ovat voittaneet useita kansainvälisiä palkintoja: mustikoista valmistettu Sametti voitti kultaa Kaliforniassa vuonna 2016 järjestetyssä viinien laatukilpailussa. Makea vadelmaviini Vaapukka oli sarjansa paras Pariisissa järjestetyssä viinikilpailussa vuonna 2017. Uraauurtava työ pohjoismaisen ruoan ja juomien hyväksi noteerattiin myös Reykjavikissa Embla Nordic Food Awards 2019 -ruoka-artesaanipalkinnolla.
Aikataulu lauantaina 31.10.2020
Tervetuloa mukaan viinimatkalle!
Paikka: Ainoa Winery, Rekolanpolku 65, Hollola
Aika: Lauantai 31.10.2020 klo 10.30-16.30. Lähtö Kiasman pysäkiltä, Mannerheiminaukio 2.
Hinta: 45 euroa, sis. bussikuljetus Helsinki-Hollola-Helsinki, 3 ruokalajin lounas ja 3 tastingviiniannosta.
Paikkoja on rajoitetusti. Tapahtumassa huomioidaan koronapandemiaan liittyvät ohjeistukset.
HUOM! Tilaisuus on tarkoitettu vain yhdistyksen kannattajajäsenille.
Keväällä koronapandemian vuoksi peruutettu Masi-tasting järjestetään nyt lokakuussa. Massimiliano Dalla Fior ohjaa tastingin videoyhteydellä ja paikan päällä meitä opastaa Winestaten Product Manager Riitta Välitalo.
Boscainin perheen Vaio dei Masi -laaksosta Valpolicellasta 1770-luvulla ostama pieni viinitila on kasvanut vuosisatojen myötä kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi.
Perheomisteinen Masi-viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen muun muassa kuivattuja rypäleitä hyödyntävät Appassimento- sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet kiinteäksi osaksi pohjoisitalialaista viininvalmistusta.
Pitkää perinnettä kunnioittaen Masi valmistaa yhä puhdaspiirteisiä ja herkullisen tasapainoisia viinejä Veneton paikallislajikkeista. Viinejä myydään yli 120 maassa.
Masilla on viinitilat myös Toskanassa (Poderi del Bello Ovile) ja Argentiinassa (Masi Tupungato).
Maistettavat viinit:
Tutustumme viineihin maistelulautasen kera.
Tervetuloa mukaan!
Paikka: Bar Jackie (kabinetti), Iso Roobertinkatu 21, 00120 Helsinki
Aika: Keskiviikko 21.10.2020 klo 18
Esittelijä: Massimiliano Dalla Fior, Masi (videoyhteys), paikan päällä Product Manager Riitta Välitalo, Winestate
.
Maistettavat viinit:
Tutustumme viineihin maistelulautasen kera.
Tervetuloa mukaan lämpimiin syksyn tunnelmiin!
Paikka: Viinibaari Wine Stories, Vironkatu 11, 00170 Helsinki
Aika: Maanantai 28.9.2020 klo 18
Esittelijä: Snejana Eskelinen, Vino Amore
Hinta: 25 euroa, sis. viinit ja maistelulautasen
Vuoden 2020 Sommelierien Suomen mestari valitaan Ravintola Soimassa Wanhassa Satamassa!
Ohjelma maanantaina 31.8.2020