Best Sommelier of Finland 2025

Suomen parhaan sommelierin tittelistä kisataan sunnuntaina ja maanantaina 16.-17. maaliskuuta Helsingissä. Maanantain finaalikilpailuun pääsevät sunnuntain karsinnasta kolme parasta kilpailijaa.
Mistä sommelierkilpailuissa on kyse?
Sommelierkilpailuissa pääsee tutustumaan muihin alan ammattilaisiin ja oppii uudenlaisia tapoja tehdä työtään.
Ohjeita kilpailuihin valmistautumiseen
Kansainvälinen sommelierliitto ASI on koonnut oman Guidelines-ohjeistuksensa sommelierkisoja ajatellen. ASI:n ohjeista voi lukea, mitä kaikkea teoriakokeessa voidaan kysyä ja millaisia aihealueita kysymykset kattavat.
Best Sommelier of Finland 2024
Dmitrii Frolov helsinkiläisestä Olo Collection -ravintolaketjusta voitti Best Sommelier of Finland 2024 -kilpailun maanantaina 15. huhtikuuta Glo Hotel Artissa Helsingissä.
Toiseksi kilpailussa sijoittui Aino Tuomikoski helsinkiläisestä Baskeri & Basso Bistrosta ja kolmanneksi Huy Tran helsinkiläisestä Ravintola Brondasta.
Finaalikilpailussa kilpailijat suorittivat kukin vuorollaan aikarajoitteisia tehtäviä, joihin kuuluivat muun muassa oluen oikeaoppinen tarjoilu, virheellisten tietojen tunnistaminen viinilistalta, viinien aistinvarainen tunnistaminen, erilaisten viinien ja ruokien yhdistäminen sekä viinin dekantointi eli ilmaaminen.
”Olen tyytyväinen omaan kilpailusuoritukseeni, se sujui oikein hyvin. Tehtävät olivat työlleni tyypillisiä ja samalla riittävän erilaisia. Aikaraja asettaa eniten haasteita kilpailun läpiviennissä”, kertoo Frolov.