Best Sommelier of Finland 2021: Kilpailuohjeet

On aika kilpailla maamme parhaan sommelierin tittelistä ja tänä vuonna kilpailussa nähdään paljon uudistuksia. Sommelierkisoihin voi osallistua Suomen Sommelierit ry:n ammattilaisjäsen, jonka palkkatuloista vähintään puolet tulee ravintolasta.

 

Mistä sommelierkisoissa on kyse? Katso järjestämämme paneelikeskustelu ja opi lisää sommelierkisojen merkityksestä, kisoihin valmistautumisesta ja niiden hyödystä.

 

Suomen Sommelierit ry:n järjestämän Best Sommelier of Finland 2021 – sponsored by Wines of Germany -kilpailun finaali järjestetään 6. syyskuuta 2021. Haluamme kannustaa ravintola-alan ammattilaisia osallistumaan ammattitaitoa kehittäviin ja ylläpitäviin kilpailuihin, ja tarjota mahdollisuuksia harjoitella kisaamista jo ennen syksyn finaalikoitosta. Järjestämme keväällä 2021 osakilpailuja, jotka valmistavat kisaajia varsinaiseen finaaliin. Osakilpailuihin osallistuminen tarjoaa syksyn finaaliin myös konkreettisen edun, sillä osa osakilpailuiden teoriakysymyksistä toistuu syksyn finaalissa. Lisäksi kunkin osakilpailun voittaja palkitaan.

 

Kolmas osakilpailu


Aino Tuomikoski Ravintola Baskeri & Bassosta voitti kolmannen osakilpailun. Onnittelut Ainolle!

 

Kolmannessa osakilpailussa tehtäviä on neljä:

 

  1. kirjallinen teoriaosuus
  2. kirjallinen juomasuositusten valmistelu menulle
  3. kirjallinen viinilistan suunnittelu sekä
  4. videoitava cocktailin valmistelu ja tarjoilu.

 

Tehtävistä tulee luoda kilpailijan nimellä kansio, johon tallennetaan kirjalliset tehtävät sekä video. Taltioinnin voi tehdä millä tahansa laitteella. Kisakieli on englanti. Kansio tulee lähettää WeTransferin (https://wetransfer.com/) avulla sunnuntaihin 25.4. mennessä osoitteeseen info(a)sommeliers.fi.

Tarkemmat kisaohjeet lähetetään ilmoittautuneille maanantaina 19.4. Suoritusten tekoon on aikaa kokonainen viikko, joten myös erilaisten lähteiden käyttö on sallittua.

Ilmoittaudu verkossa tehtävään osakilpailuun perjantaihin 16.4. mennessä info(a)sommeliers.fi. Mikäli et vielä ole lähettänyt kuvaa itsestäsi, lähetäthän sellaisen markkinointikäyttöä varten.

 

Toinen osakilpailu

 

Toisen osakilpailun voittosijalle ylsivät tasapistein Antero Niemiaho Ravintola Murusta sekä Juulia Eloranta Ravintola C:stä. Onnea voittajakaksikolle!

Toisessa osakilpailussa tehtäviä on neljä: kirjallinen teoriaosuus, kirjallinen juomasuositusten valmistelu menulle, kirjallinen viinin kuvailu sekä videoitava kuohuviinin tarjoilu.

 

Tehtävistä tulee luoda kilpailijan nimellä kansio, johon tallennetaan kirjalliset tehtävät sekä video. Taltioinnin voi tehdä millä tahansa laitteella. Kisakieli on englanti. Kansio tulee lähettää WeTransferin (https://wetransfer.com/) avulla sunnuntaihin 28.3. mennessä osoitteeseen info(a)sommeliers.fi.

 

Kirjallisten kysymysten ja videon ohjeet lähetetään ilmoittautuneille maanantaina 22.3. Suoritusten tekoon on aikaa kokonainen viikko, joten myös erilaisten lähteiden käyttö on sallittua.

 

Ilmoittaudu verkossa tehtävään osakilpailuun perjantaihin 19.3. mennessä info(a)sommeliers.fi. Lähetä ilmoittautumisen yhteydessä myös itsestäsi kuva, mitä voimme käyttää viestiessämme osakilpailusta ja sen tuloksista. Kerrothan myös suostumuksesi, mikäli kuvaamaasi videota saadaan käyttää markkinoinnissa.

 

Ensimmäinen osakilpailu

 

 

Ensimmäisen vuoden 2021 osakilpailun voitti Juulia Eloranta Ravintola C:stä – onnittelut!

 

 

Ensimmäinen vuoden 2021 Best Sommelier of Finland – sponsored by Wines of Germany -osakilpailuista järjestetään verkossa. Tehtäviä on kolme: kirjallinen teoriaosuus, kirjallinen juomasuositusten valmistelu menulle, sekä videoitava dekantointi. Tehtävistä tulee luoda kilpailijan nimellä kansio, johon tallennetaan teoriakoe ja kirjallinen menun ja juomien yhdistämistehtävä vastauksineen. Lisäksi kansioon tulee ladata oma dekantointivideo, jonka voi tehdä millä tahansa videointilaitteella. Kansio tulee lähettää WeTransferin (https://wetransfer.com/) avulla sunnuntaihin 28.2. mennessä osoitteeseen info(a)sommeliers.fi.

 

 

Teoriakokeen kysymykset sekä menutehtävän ja dekantointivideon ohjeet lähetetään ilmoittautuneille maanantaina 22.2. Katso esimerkki dekantoinnista.

 

Ilmoittaudu verkossa tehtävään osakilpailuun perjantaihin 19.2. mennessä info(a)sommeliers.fi