Tietoa
Suomen Sommelierit ry on kansallinen, yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon ravintola-alan yhdistys, joka järjestää ja tukee suomalaisten sommelierien ja viinialan ammattilaisten koulutusta, edistää vastuullista juoma- ja viinikulttuuria Suomessa, tukee jäsentensä välistä yhteistoimintaa ja pyrkii parantamaan alan yleisiä toimintaedellytyksiä.
Yhdistyksellä on kasvava jäsenmäärä, johon kuuluu
- Ravintola-alan, viinien ja juomien ammattilaisia
- Viini- ja ruokatoimittajia
- Konsultteja ja kouluttajia
- Viineistä kiinnostuneita ja motivoituneita kuluttajia
Tuomme toiminnassamme esiin sommelierin työn eri osa-alueet:
- Viinitarjoilu ja viinin kannattava myyminen ravintolassa.
- Vesi-, kahvi- ja sikaritarjoilu.
- Viinivalikoima ja muu juomavalikoima.
- Viinien ostaminen ravintolaan.
- Ruuan ja viinin yhdistäminen.
- Vahva salipuolen osaamisen kehittäminen.
Yhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita
- ravintola-alan ammattilaiset, joiden työ liittyy sommelierin tehtäviin (tarjoilijat, hovimestarit, vuoropäälliköt, ravintolapäälliköt sekä kokit ja keittiömestarit)
- näiden alojen opiskelijat
- alkoholi- ja ravintolaklusterin yritykset (yritystystukijäsenet) ja niissä toimivat henkilöt (henkilötukijäsenet)
- viininharrastajat ja yleensä viineistä kiinnostuneet (tukijäsenet)
Tule jäseneksi!
Hallitus 2024 – 2025
- Christina Suominen: President
- Kim Moliis: Vice President
- Aino Tuomikoski: Administration
- Dmitri Frolov: Sommelier Academy, professional events
- Jyrki Tarvonen
- Kristiina Vahvaselkä: Communications & supporting members
- Petri Viglione
Yleishallinto:
- Leena Tuomainen: Treasurer
Yhdistyksen asiakirjat
Toimintasuunnitelma 2024
Toimintakertomus 2023
Pöytäkirja vuosikokous 2024
Pöytäkirja vaalikokous 2023
Yhdistyksen säännöt
ASI – Association de la Sommellerie Internationale
Suomen Sommelierit ry on kansainvälisen sommelieryhdistyksen ASI:n jäsen. ASI:n jäsenyhdistysten järjestämistä kilpailuista on lisätietoa ASI:n kilpailukalenterissa.
Wine in Moderation
Wine in Moderation kokoaa yhteen kaikki viinintuottajat ja viinialan ammattilaiset, jotka haluavat esitellä, myydä ja tarjoilla viiniä vastuullisesti.