Tietoa

Sommelieryhdistys - tietoa

Suomen Sommelierit ry on kansallinen, yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon ravintola-alan yhdistys, joka järjestää ja tukee suomalaisten sommelierien ja viinialan ammattilaisten koulutusta, edistää vastuullista juoma- ja viinikulttuuria Suomessa, tukee jäsentensä välistä yhteistoimintaa ja pyrkii parantamaan alan yleisiä toimintaedellytyksiä.

Yhdistyksellä on kasvava jäsenmäärä, johon kuuluu

  • Ravintola-alan, viinien ja juomien ammattilaisia
  • Viini- ja ruokatoimittajia
  • Konsultteja ja kouluttajia
  • Viineistä kiinnostuneita ja motivoituneita kuluttajia

Tuomme toiminnassamme esiin sommelierin työn eri osa-alueet:

  • Viinitarjoilu ja viinin kannattava myyminen ravintolassa.
  • Vesi-, kahvi- ja sikaritarjoilu.
  • Viinivalikoima ja muu juomavalikoima.
  • Viinien ostaminen ravintolaan.
  • Ruuan ja viinin yhdistäminen.
  • Vahva salipuolen osaamisen kehittäminen.

Yhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita

  • ravintola-alan ammattilaiset, joiden työ liittyy sommelierin tehtäviin (tarjoilijat, hovimestarit, vuoropäälliköt, ravintolapäälliköt sekä kokit ja keittiömestarit)
  • näiden alojen opiskelijat
  • alkoholi- ja ravintolaklusterin yritykset (yritystystukijäsenet) ja niissä toimivat henkilöt (henkilötukijäsenet)
  • viininharrastajat ja yleensä viineistä kiinnostuneet (tukijäsenet)


Tule jäseneksi!


Hallitus 2024 – 2025

  • Christina Suominen: President
  • Kim Moliis: Vice President
  • Aino Tuomikoski: Administration
  • Dmitri Frolov: Sommelier Academy, professional events
  • Jyrki Tarvonen
  • Kristiina Vahvaselkä: Communications & supporting members
  • Petri Viglione

Yleishallinto:

  • Leena Tuomainen: Treasurer

Yhdistyksen asiakirjat

ASI – Association de la Sommellerie Internationale

ASI

Suomen Sommelierit ry on kansainvälisen sommelieryhdistyksen ASI:n jäsen. ASI:n jäsenyhdistysten järjestämistä kilpailuista on lisätietoa ASI:n kilpailukalenterissa.

Wine in Moderation

Wine in Moderation

Wine in Moderation kokoaa yhteen kaikki viinintuottajat ja viinialan ammattilaiset, jotka haluavat esitellä, myydä ja tarjoilla viiniä vastuullisesti.