Ajankohtaista
Sommelieryhdistys julkaisee yhdistyksen ja toimialan ajankohtaista tietoa
Facebook- ja Instagram-kanavissaan. Tule seuraajaksemme!
Alkoholilainsäädäntöön on tulossa muutoksia muun muassa kotiinkuljetusten ja etämyynnin osalta. Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää lausuntoja lakimuutoksesta, jolla tehtäisiin esimerkiksi mahdolliseksi alkoholijuomien toimittaminen asiakkaille.
Näin alkoholin myynti tulisi lakiluonnoksen mukaan muuttumaan Suomessa
www.mtvuutiset.fi
Edellinen lakiluonnos sai reput EU-komissiolta, koska sen epäiltiin syrjivän ulkomaisia toimijoita.
Kesäkuun sommelier on Kelvin Tse, joka työskentelee Ravintola Vinkkelissä Helsingissä. Lue Kelvinin haastattelu nettisivuiltamme!
Kesäkuun 2025 sommelier on Kelvin Tse
sommeliers.fi
Kesäkuun sommelier Kelvin Tse työskentelee Ravintola Vinkkelissä Helsingissä.
Ranskassa viininviljelijät ovat alkaneet reagoimaan kuluttajien muuttuneisiin tapoihin: esimerkiksi brittikuluttajien suosimien ranskalaisviinien tärkeimmät rypäleet ovat Sauvignon Blanc, Merlot ja Chardonnay. Tutkimustulosten ohjaamina moni viljelijä suosii nyt valkoviineihin painottuvaa rypäletuotantoa.
Why France is switching from red to white wine
www.thedrinksbusiness.com
Some French wine regions are prioritising plantings of white varieties over red in a bid to follow evolving consumer tastes. Louis Thomas reports.
Suomen Parhaaksi Olueksi 2025 on valittu 428:sta oluesta helsinkiläisen CoolHead Brew:n Salmiac Licorice Blackcurrant Sour. CoolHead Brew on vuonna 2016 toimintansa aloittanut pienpanimo, joka tunnetaan erityisesti hapanoluistaan, varsinkin jännittävästi maustetuista, hieman ”irtokarkkimaisista” hapanoluista. Panimo sijaitsee vanhassa talvipuutarha Gardeniassa Helsingin Viikissä.
Suomen Paras Olut 2025 on CoolHeadin Salmiac Licorice Blackcurrant Sour - Suomen Paras Olut
suomenparasolut.fi
Suomen Parhaaksi olueksi on valittu 428:sta oluesta helsinkiläisen CoolHead Brew:n Salmiac Licorice Blackcurrant Sour.
Michelin Nordic Countries -gaalassa Erik Mansikan turkulainen ravintola Kaskis sai Michelin Green Star -tunnuksen, joka edustaa ravintolan sitoutumista kestäviin, ympäristöä säästäviin käytäntöihin. Green Star on perinteisten Michelin-tähtien rinnalla annettava lisäpalkinto. Suomeen ei tänä vuonna tullut yhtään uutta Michelin-tähteä, maassamme on kahdeksan Michelin-tähden ravintolaa.
Suomeen uusi Michelin-tunnustus – tänne se meni
www.is.fi
Vuoden Michelin-tähdet jaettiin maanantai-iltana Tanskassa.