Valitse blineille viini täytteiden mukaan
16.8.2021Venäläisen keittiön suosikkeina tunnetut blinit ovat keskitalven herkkuja. Perinteisen tavan mukaan venäläiset paistoivat kerralla suuren määrän blinejä, joista ensimmäiset syötiin suolaisten täytteiden kanssa ja viimeiset makealla täytteellä, esimerkiksi hillolla.
“Blinit itsessään ovat tuhteja, mutta niiden lisukkeet todella tekevät aterian. Sen vuoksi viinivalinta kannattaa lähtökohtaisesti tehdä lisukkeiden perusteella”, opastaa Viinitien Wine Ambassador Heidi Mäkinen.
“Blinin rasvaisuus kaipaa viiniltä hapokkuutta, joka raikastaa kokonaisuuden. Klassinen blini ja mäti toimii loistavasti samppanjan tai franciacortan kanssa. Blini ja sienisalaatti kaipaa enemmän maanläheisyyttä, minkä vuoksi esimerkiksi laadukas Gamay Beaujolaista on hyvä vaihtoehto.”
“Makeille blineille valitsisin raikkaan ja aavistuksen pirskahtelevan makean viinin, kuten Brachetto d’Acquin Italian Piemontesta.”