Anna Sukava – Helsinki

anna@hannahwines.fi
p. +358 503 800 737

DipWSET viiniasiantuntija ja fine dining -sommelier, yli 15 vuoden laaja kokemus sekä Suomessa että ulkomailla.

Hannah Wines -yrityksen perustaja, jonka intohimo on edistää Suomen viinikulttuuria elämyksellisen viinipalvelun ja median avulla. Anna on ansainnut tunnustusta Finnish Women in Wine -projektin kautta ja on innokas viinikulttuurin puolestapuhuja. Hän on edelläkävijä, joka yhdistää intohimonsa, kokemuksensa ja yrittäjähenkisyytensä viinikulttuurin edistämiseksi, ollen vahva esimerkki siitä, kuinka erottua ja luoda merkitystä omalla panoksellaan viinimaailmassa.

  • Kattava kokemus viineistä kokonaisuudessaan (sekä klassikot että trendit)
  • Viinitastingit ja elämykselliset workshopit, joissa viini / viinitasting yhdistetään erilaisiin aktiviteetteihin
  • Yhteistyö arvostettujen keittiömestareiden kanssa, järjestäen yksityisiä illallisia ja muita aktiviteetteja, joissa ruoka ja juoma kohtaavat
  • Pitkä työkokemus sommelierina ravintoloista Sveitsissä ja Suomessa, kuten Hotel Kämp, Ravintola Vinkkeli ja Ravintola Finnjävel / Ultima
  • Kielet: suomi, englanti, saksa

DipWSET wine expert and fine dining sommelier with over 15 years of extensive experience both in Finland and abroad.
Founder of Hannah Wines, driven by a passion to promote Finnish wine culture through experiential wine service and media. Anna has gained recognition through the Finnish Women in Wine project and is an enthusiastic advocate for wine and culture. She is a pioneer who combines her passion, experience, and entrepreneurial spirit to advance wine culture, serving as a strong example of how to stand out and make a meaningful contribution to the world of wine.

  • Extensive knowledge of wines in their entirety (both classics and trends)
  • Wine tastings and experiential workshops integrating wine with various activities
  • Collaboration with renowned chefs to organize private dinners and other activities where food and drink converge
  • Extensive work experience as a sommelier in restaurants in Switzerland and Finland, including Hotel Kämp, Restaurant Vinkkeli, and Restaurant Finnjävel / Ultima
  • Languages: Finnish, English, German