Timo Lemettinen – Lahti

[email protected]
p. +358503044877

”Olen ollut intohimoinen viini-ihminen yli 30 vuotta. Aloitin työni lahdessa Ravintola Tillikasta 1984. Syvemmälle viinimaailmaan pääsin Helsingissä ravintola Bakers familyssä 195-1997, Syventävää kokemusta olen saanut ravintolapäällikkönä Ravintola Lokissa (Lahti)2002-2006 tuona aikana maahantoimme ranskalaisia ja italialaisia viinejä ravintolaamme. Olen myöhemmin toiminut lehtorina Lahden ammattikorkeakoulussa opettaen luonnollisesti mm. viineistä. 2006-2015 ja hovimestarina Wiener rathauskellerissä (Itävalta) 2016-2022. Olen nyt palannut pysyvästi Suomeen ja työskentelen tällä hetkellä sommelierina ja ravintolapäällikkönä ravintola Rouxissa Lahdessa.
Muodollisen koulutuksen viinin saloihin olen aloittanut Jouni Mykkäsen johdolla WSET 3 tasolla. 2004. Syventävät opintoni suoritin Itävallassa, Wienin maatalousyliopistossa viinitieteen kanditaattin tutkinnon muodossa (Bachelaureat Weinbau, Önölogie und Weinwirtschaft BOKU Wien (180 ECTS), 2016
Erityisintohimoni on aina ollut viinin ja ruoan yhdistäminen. Ylipäänsä sensoriikka ja kokonaisvaltainen aistiminen. Opintojen kautta tunnen syvällisesti viinikemiaa. Edelelleen vahvuuksiani ovat makeat viinit, sillä tein harjoitteluni Weinlaubenhof Kracherilla. Viinimaista tunnen parhaiten Itävaltallan, Ranskan, Italian ja Etelä-afrikkan. Pidän taistingejä mielelläni suomeksi, englanniksi tai saksaksi”.