Elokuun 2018 sommelier on Christian Angelov

Kuka olet ja missä työskentelet?

Christian Angelov Bulgariasta kotoisin, työpaikkana Ravintola Savoy.

Miten sinusta tuli sommelier? Miten päädyit alalle?

Alalle päädyin rakkaan veljeni kautta, kun kokkailtiin yhdessä mökillä ruokaa ja veli opetti, miksi asiat pitää tehdä näin ja sun muuta, että tapahtuu näin. Innostuin ruoanlaitosta ja menin Perhoon opiskelemaan kokiksi, mutta kyllä salipuoli vei sydämeni.

Mitä ruoka-annostanne kannattaisi erityisesti kokeilla ja mikä on viinisuosituksesi sille?
Hyvin friterattuja ranskalaisia hyvällä suolalla tai sipsejä samppanjan kanssa – toimii!

Mitkä ovat mielestäsi kiinnostavimpia viinitrendejä tällä hetkellä?

New Yorkin viinit tulevat esiin enemmän ja enemmän, ne ovat omasta mielestäni tosi mielenkiintoisia viinejä.

Jos sinä olisit viini, mikä viini olisit?

Chateau Rayas Pignan 2008. Olen elegantti, mutta pikkusen robustisella tavalla. Viini saa aina hymyn huulilleni ja toivon, että minä saan ihmisille hymyn huulille.