Heinäkuun 2018 sommelier on Kirsi Seppänen
Kuka olet ja missä työskentelet?
Olen Kirsi Seppänen, työskentelen tällä hetkellä ravintolapäällikkönä Deli 1909 & Wine Barissa Tampereella.
Miten sinusta tuli sommelier? Miten päädyit alalle?
Päädyin yläasteen jälkeen ravintolakouluun, ja ala olikin minulle juuri oikea. Viineistä olin jo koulussa kiinnostunut, mutta todellinen palo aiheeseen syttyi Ravintola Piemontessa, missä oli huikea valikoima upeita viinejä, ja oikeat osaavat ihmiset minua opastamassa.
Mitä ruoka-annostanne kannattaisi erityisesti kokeilla ja mikä on viinisuosituksesi sille?
Tämän hetkisellä listallamme on juustofondue, josta itse pidän erityisen paljon. Yksi suosikeistani annokselle on Remoissenet Pere & Filsin Puligny Montrachet 2006.
Mitkä ovat mielestäsi kiinnostavimpia viinitrendejä tällä hetkellä?
Viinitrendeistä laajin lienee tällä hetkellä naturalviinit. Ilmiö on mielestäni kiinnostava toki viinien puolesta, mutta myös se että asiakkaat, kuluttajat tuntuvat olevan huomattavasti avoimempia uusille asioille viinien suhteen. Kiinnostuneisuus kasvaa koko ajan. Tätä sanoisin mielenkiintoiseksi ja positiiviseksi trendiksi.
Jos sinä olisit viini, mikä viini olisit?
Jos olisin viini, olisin kupliva rosé! Eritoten Barone Pizzinin Franciacorta Rosé.