Huhtikuun 2023 sommelier on Severi Lukkarinen
Kuka olet ja missä työskentelet?
Nimeni on Severi Lukkarinen ja olen osakkaana ravintola Brasassa Helsingissä.
Miten sinusta tuli sommelier? Miten päädyit alalle?
Päädyin alalle yläasteen TET-jakson päätteeksi. Urani alkoi keittiötiskarista, mistä pikku hiljaa kapusin ylöspäin.
Intohimoni viinejä kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta ja väitän myöskin osittain kiinnostukseni heränneen tätä mystistä maailmaa kohtaan esimiesteni innostenuisuuden johdosta. Viinimaailmassa vain on sitä jotain.
Mitä ravintolanne ruoka-annosta kannattaisi erityisesti kokeilla ja mikä on juomasuosituksesi sille?
Listamme ehdottomia klassikoita on tartar, joka valmistetaan kotimaisesta marmorihärästä – tälle ehdoton makupari on Marcel Lapierre Morgon 2021, Ranskan Beaujolaisista. Tämä loistava Gamay pistää makunystyrät herkille kohdatessaan savuisen tartarin, dijonsinapin sekä hapokkaan hopeasipulin.
Kyseinen viini on lempeän pyöreä, josta löytyy paitsi kypsää marjaa sekä myös nuorekasta hapokkuutta. Upea viini jo ihan sellaisenaan.
Kerro jokin mieleen jäänyt asiakaspalvelukokemus urasi varrelta!
Työskennellessäni Boulevard Socialissa, asiakas kysyi juomasuositusta klassikkoannoksellemme: Lamb Kebabille. Kerroin suosittelevani ihanaa raikasta punaviiniä Ranskasta. Hän kiitti suosituksesta ja tilasi tuopin punaista maitoa jäillä.
Kenet viinintekijän haluaisit tavata oppiaksesi lisää viineistä ja niiden valmistuksesta?
Varmasti tällä hetkellä upeaa olisi tavata Penfoldsin First Chief Winemaker Max Schubert. Tämä ehkä siksi että ylipäänsä Australiasta & Uudesta maailmasta on itsellä vielä todella paljon opittavaa.
Kerro kolme omaa suosikkiasi ruoan ja viinin yhdistelmistä
Parsa: kokeile raikasta ihanaa Chenin Blancia, Loiren laaksosta Ranskasta.
Korvasienirisotto: ihanan mehevä, keskitäyteläinen Barbera Italian Piemontesta ei jätä ketään kylmäksi tämän kermaisen, tuhdin risoton kanssa.
Sitruunapiirakka: tämän upean klassikkojälkiruoan kansssa tarjoaisin Sauternesia Ranskan Bordeauxista.
Mikä on suosikkicocktailisi ja miksi?
Suosikkeja on yhtä monta kuin päiviä on vuodessa. Tällä hetkellä nauttisin ehdottomasti yhden ikonisen klassikon: Sex on the Beach. Raikas & pitkä juoma toimii niin aperitiivinä kuin kovaan janoon.