Kesäkuun 2018 sommelier on Saara Alander
Kuka olet ja missä työskentelet?
Saara Alander, työpaikkana Ravintola Muru.
Miten sinusta tuli sommelier? Miten päädyit alalle?
Meinasin ensin opiskella kokiksi, mutta totesin puheenlahjojeni olevan paremmat kuin kädentaitojen. Asiakaspalvelu vei mennessään ja viini valtasi tilaa vuosien varrella hienojen opettajien ja esikuvien myötä.
Mitä ruoka-annostanne kannattaisi erityisesti kokeilla ja mikä on viinisuosituksesi sille?
Murun lista vaihtelee usein, mutta alkutalven tryffelirisotto valkoisen tryffelin kanssa on ehdottomasti parasta ikinä. Siihen vielä kun aukaisee lasillisen kypsempää Bourgognen Pinot Noiria.
Mitkä ovat mielestäsi kiinnostavimpia viinitrendejä tällä hetkellä?
Ehdottomasti tuotteiden puhtaus, vaikka biodynaaminen ja luomu tuntuvat jo vähän vanhentuneilta. Uskon, että ne kuitenkin nousevat uudestaan terveystrendin pauhatessa kaikkialla muualla.
Jos sinä olisit viini, mikä viini olisit?
Olisin kuuluisan tuottajan Aldo Conternon Conca Tre Pile, Barbera Piemontesta. Herkullinen ja loistava viini, muttei kuitenkaan ylihinnoiteltu, eikä parasta mitä talolla on tarjolla.