Viini ja ruoka – Ammattilaiset opastavat
Viini ja ruoka – kuinka valitset sopivan yhdistelmän? Sommelier osaa viinien asiantuntijana suositella eri tilanteisiin ja ruokalajeihin sopivat juomat sekä antaa neuvoja viinin ja ruoan yhdistämiseen. Viini ja ruoka -blogissamme ravintola-alan ammattilaiset kertovat vinkkejä, joita voivat hyödyntää niin aloittelevat harrastajat kuin alaa jo enemmänkin tuntevat.

Manchego-juustoa, savustettua siikaa ja valkoista tryffeliä viinien kera
Ruoka ja juoma | 12.9.2025Kirill Siren työskentelee CEO:na helsinkiläisessä ravintola Finlandia Caviarissa Kauppatorin kupeessa. Kirill, mitkä ovat sinun viini- ja ruokasuosikkejasi syksyyn? Kypsytetty manchego-juusto…

Rosésamppanja ja juustot
Ruoka ja juoma | 31.8.2021“Olen viime aikoina nauttinut juustojen kanssa rosésamppanjaa. Samppanjan hapokkuus toimii hyvin juustojen suolaisuuden ja rasvaisuuden kanssa. Ja toisin kuin blanc-samppanjan…

Kevääseen parsaa, grillattuja kasviksia & kalaa ja sipsejä
Ruoka ja juoma | 23.8.2021“Kevättä on lähes mahdotonta käsitellä ilman parsaa. Oma suosikkini tältä vuodelta on vihreä parsa-Västerbottenpiiras. Juomaksi sopii laadukas, hieman kypsempi cava…

Valitse blineille viini täytteiden mukaan
Ruoka ja juoma | 16.8.2021Venäläisen keittiön suosikkeina tunnetut blinit ovat keskitalven herkkuja. Perinteisen tavan mukaan venäläiset paistoivat kerralla suuren määrän blinejä, joista ensimmäiset syötiin…