Ruoka ja juoma – Ammattilaiset opastavat
Sommelier osaa viinien asiantuntijana suositella eri tilanteisiin ja ruokalajeihin sopivat juomat sekä antaa neuvoja ruoan ja juoman yhdistämiseen. Ruoka ja juoma -blogissamme ravintola-alan ammattilaiset kertovat vinkkejä, joita voivat hyödyntää niin aloittelevat harrastajat kuin alaa jo enemmänkin tuntevat.
Sienet antavat viinivalinnalle paljon mahdollisuuksia
Ruoka ja juoma | 2.8.2021Syksyn sienisato vaihtelee ympäri maata. Kantarelleja on kerätty jo viikkoja, Itä-Suomessa ovat herkkutatit parhaimmillaan ja suppilovahveroiden sesonki saattaa yltää jopa…
Assistant Head Sommelier Heidi Mäkisen suosituksia rapu- ja riistakauteen
Ruoka ja juoma | 26.7.2021Elokuun rapujuhlat ovat nyt parhaimmillaan ja pian pääsemme nauttimaan myös syksyn riista-aterioista. Lontoon 67 Pall Mallissa Assistant Head Sommelierina työskentelevä…
Kevyesti keskellä kesää á la ravintolapäällikkö Saara Alander
Ruoka ja juoma | 19.7.2021Kesän ruokasuosikkeja ovat perinteisesti erilaiset salaatit sekä kala- ja kasvisruoat, niin ravintoloissa kuin kotikeittiössäkin valmistettuina. Millä aperitiivilla ruokailunsa aloittaa helsinkiläisen…
Keskustele kuin sommelier – ravintoloitsija Samuil Angelov antaa vinkit
Ruoka ja juoma | 12.7.2021Jos haluaa ravintolassa tehdä vaikutuksen seurueeseen, varmin keino on esiintyä parempana viinintuntijana kuin onkaan. Tasapaino ja tanniinit ovat avainsanat ja…